Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (128)

Zoraď podľa:

Tourtiere (Francúzsko-Kanadský mäsový koláč)
Neviete, čo na večeru? Čo tak tento slaný koláčik?

Koláč pre všetkých mäsožravcov!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6-8 osôb

225 g mletého hovädzieho mäsa
225 g mletého bravčového mäsa
1 nakrájaná cibuľa
1 PL masla
1 pokrájaný sladký zemiak
3 veľké mrkvy (pokrájané)
2 strúčiky cesnaku
2 ČL mletých klinčekov
3 ČL škorice
2 ČL muškátového oriešku
200 ml vody
soľ
korenie
cesto na dva korpusy

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Formu na quiche alebo koláč vymastíme maslom a cesto natlačíme na dno a po bokoch formy.
Pustíme sa do prípravy plnky.
Vo veľkej panvici s ťažkým dnom, opečieme na masle cibuľu a cesnak, 3-5 minút.
Pridáme škoricu, muškátový oriešok a mleté klinčeky a krátko osmažíme.
Po chvíli pridáme hovädzie a bravčové mäso, nakrájanú zeleninu a vodu a privedieme do varu.
Varíme nezakryté po dobu 20 minút na strednom plameni. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Hotovú plnku nalejeme na cesto a prekryjeme vrchným cestom.
Na vrch narežeme otvory, aby sa mohla z plnky odparovať prebytočná šťava.
Pečieme pri 200 stupňoch asi 45 minút do zlatista.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia