Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Marocké lososové špízy
Dokonalé predjedlo

Očarte vašich blízkych touto netradičnou marockou chuťovkou

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

2 PL celého kmínu
2 PL celého koriandru
2 PL celého feniklu
1 ČL morskej soli
½ ČL čerstvo zomletého čierneho korenia
1 kg lososového filetu bez kože, pokrájaného na 2 cm štvorčeky

Pracovný postup

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
V mažiari roztlčieme kmín, koriander, fenikel, soľ a korenie. Tlčieme, kým sa semienka koriandra nerozpadnú.
Jednu stranu lososa namočíme do zmesi korenia a nahrubo obalíme.
Panvicu vhodnú do rúry zahrejeme na strednom stupni. Nepridávame žiaden olej.
Kúsky lososa položíme korenenou stranou na rozpálenú panvicu.
Pečieme, kým sa korenie usuší, je zlatej farby a opečené, asi 4 minúty.
Panvicu prenesieme hneď do rúry a necháme piecť, kým je losos prepečený, asi 1-2 minútky.
Kúsky lososa prenesieme na servírovací tanier a napicháme do nich špáradlá. Podávame ešte teplé.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia