Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (50)

Zoraď podľa:

Gratinované zemiaky s grilovanou krkovičkou prevoňanou rozmarínom
Tak TOTO musíte vyskúšať!

Lahodné šťavnaté mäsko s dokonalou prílohou!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

800 g zemiakov
250 ml smotany na šľahanie
150 g eidamu
600 g krkovičky
maslo
muškátový oriešok
rozmarín
soľ
korenie

Pracovný postup

Krkovičku nakrájame na 4 porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať 30 minút pri izbovej teplote.
Očistíme zemiaky a nakrájame ich pomocou nástavca na robote.
Následne necháme zemiaky odstáť 5 minút v studenej vode.
Zemiaky scedíme, vložíme do hrnca a prilejeme smotanu. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a za neustáleho miešania varíme 5 – 10 minút.
Nádobu na pečenie potrieme maslom a obložíme zmesou zemiakov so smotanou.
Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a necháme piecť 35 minút.
Na panvici pečieme krkovičku s troškou rozmarínu 4 minúty z každej strany.
Krkovičku podávame s gratinovanými zemiakmi.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia