Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Pečené kuracie stehienka s klasickou tekvicovou omáčkou
Skvelo dochutené stehienka s lahodnou tekvicovou omáčkou

Kuriatko a tekvica? Jednoznačne áno!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g kuracích horných stehien
1 tekvica
125 g masla
soľ
čierne mleté korenie
paprika sladká mletá
cesnak
100 ml oleja
300 ml mlieka
200 ml smotany
ocot
kôpor

Pracovný postup

Kuracie stehienka si napácujeme deň vopred do marinády z oleja, soli, korenia a mletej červenej papriky. Necháme cez noc odležať .
Takto pripravené stehienka vložíme do rúry a pečieme tak, aby sa nám urobila na stehienkach kôrka a boli šťavnaté. Pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Tekvicu očistíme a odstránime jadierka. Nastrúhame a vytlačíme z nej časť vody.
Tekvicu udusíme do mäkka a zjemníme smotanou a mliekom. Nakoniec dochutíme soľou, korením, čerstvým kôprom a octom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia