Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (122)

Zoraď podľa:

Škoricová bábovka s pekanovými orechami
Lahodná bábovka s hriešnym karamelovým topingom

Nie je bábovka ako bábovka. A táto je fantastická! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

Na bábovku:

250 g práškového cukru
250 g zmäknutého masla
4 vajcia
250 g polohrubej múky
250 g jemného tvarohu
1 1/2 ČL kypriaceho prášku
2 ČL mletej škorice
1 1/2 PL kakaa
100 g posekaných pekanových orechov

Na karamelový toping:

100 g krupicového cukru
25 g masla
25 ml šľahačkovej smotany

Pracovný postup

Rúru si predhrejeme na 180°C a bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetložltej peny a pridáme vajcia (izbová teplota).
Do maslovej hmoty postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, tvaroh a na záver prisypeme posekané pekanové oriešky (časť si odložíme na záver).
3/4 cesta vlejeme do bábovkovej formy, Zvyšnú 1/4 zmiešame s kakaom a nalejeme navrch.
Špajľou urobíme mramorový vzor a pečieme cca 45 minút. Necháme 5 minút vychladnúť a vyklopíme na tanier.
Na karamelový toping v hrnci zohrievame cukor dovtedy, kým sa nevytvorí karamel, opatrne primiešame roztopené maslo a na záver teplú smotanu.
Necháme rozpustiť a karamelom oblejeme bábovku. Posypeme orieškami a podávame.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia