Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (108)

Zoraď podľa:

Lososový krém
Zahrejte sa v chladných dňoch lososom :)

Tip: Lososa môžeme aj bez opečenia vložiť priamo do horúcej smotanovo-vínovej omáčky a krátko prehriať

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

400 g čerstvého lososa
2-3 šalotky
100 g masla
olivový olej
morská soľ, korenie čerstvo namleté
500 ml vývaru (nemusí byť)
biele víno suché
150 ml smotany na šľahanie
šafrán
petržlenová vňať

Pracovný postup

Kuchynsky upraveného lososa nakrájame na kocky veľké asi 1x1 cm a opečieme ich na olivovom oleji s kúskom masla
Osolíme a okoreníme
Do veľkej panvice alebo woku dáme olivový olej - maslo , najemno nakrájanú šalotku a na miernom ohni orestujeme do zmäknutia asi 5 minút
Pridáme smotanu, vývar a opäť necháme redukovať
Vložíme kúsky lososa, krátko prehrejeme a dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia