Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (53)

Zoraď podľa:

Nicoise šalát s čerstvým sashimi tuniakom
Keď šalát, tak poriadny!!! ;)

Nie je šalát ako šalát

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

4 ks lahôdkových malých zemiačkov
12 ks čerstvých fazuľkových strukov
4 paradajky
24 ks kapary (sterilizované drobné)
1 červená cibuľa
16 ks čiernych olív s kôstkou
1 jarná cibuľka
½ rímského šalátu
½ ľadového šalátu
4 vajcia
1 vetvička petržlenovej vňaťky - hladkolistej
50 g sterilizovaných sardeliek (ančovičky)
200 g tuniaka (chladeného v sashimi kvalite)

Na dresing:

100 ml extra panenského olivového oleja
1 menšia cibuľa biela
20 g francúzskej dijonskej horčice
čierne korenie
strúčik cesnaku
20 g bieleho vínneho octu
soľ
1 vetvička čerstvého tymianu

Pracovný postup

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno
Do vyššej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme dijonskú horčicu, nakrájanú cibuľu s cesnakom, vínny ocot a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme do hladkej konzistencie
Do hotového dressingu ešte zamixujeme lístky čerstvého tymiánu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením
Dobre vychladeného tuniaka očistíme a vykrojíme valček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie, dobre zatiahneme a necháme asi 30 minút v chladničke
Medzitým sa pustíme do prípravy zemiakov a šalátu. Dobre umyté zemiačiky rozložíme na papier na pečenie a pečieme 15 minút v rúre pri teplote 160 °C
Fazuľky na koncoch skrojíme a krátko sparíme vo vode "na skus". Vyberieme a na chvíľku vložíme do studenej vody. Fazuľky si tak uchovajú krásne zelenú farbu.
Červenú cibuľku olúpeme a nakrájame na jemné mesiačiky
Oba šaláty umyjeme, listy ľadového šalátu natrháme na kúsky, rímsky rozoberieme na jednotlivé listy a zrežeme konce hlúbu
Kapary a čierne olivy necháme odkvapkať na jemnom sitku (pred servírovaním ich ochutíme olivovým olejom)
Očistenú a umytú mladú cibuľku pokrájame šikmými rezmi
Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtinky
Hladkolistý petržlen umyjeme a lístky otrháme
Vychladený valček tuniaka nakrájame na požadované plátky, ktoré neoddeľujeme, odstránime z nich fóliu a po obvode rovnomerne opečieme
Všetky ingrediencie na šalát premiešame v miske, naložíme na tanier, preložíme na tenko nakrájanými tuniakom a zakvapneme dressingom
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia