Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (216)

Zoraď podľa:

Čokoládová tortička s tekutým srdcom
A čokoholici si prídu na svoje!

Tomu sa hovorí pravé čokoládové potešenie

Tip: Ak chceme dosiahnuť po rozrezaní tekutý efekt musíme dodržať presné gramáže aj postup. Je potrebné použiť kvalitnú čokoládu, panenský olivový olej a maslo dobrej kvality. Zmes si môžeme pripraviť aj vopred , ale koláčik pečieme tesne pred podávaním.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

250 g horkej čokolády (min.74%)
125 g masla
125 g olivového oleja Borges
5 žĺtkov
5 vajec
100 g práškového cukru
15 g hladkej múky

Pracovný postup

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo a pridáme olivový olej.
Vajcia, žĺtka a cukor vymiešame ručne aby do zmesi nevnikol vzduch.
Do vaječnej zmesi pomaly vlejeme čiastočne vychladenú čokoládovú zmes a ručne zľahka premiešame.
Nakoniec opatrne vmiešame múku. Cesto vlejeme do olejom jemne vymastenej a pomúčenej formy.
Rúru predhrejeme na 240 stupňov a pečieme 6 minút.
Potom necháme 1 minútu odstáť a z formy opatrne vyberieme, prípadne vyklopíme.
Servírujeme ešte teplý, posypaný práškovým cukrom.
Po rozrezaní by mala z koláčika vytiecť horúca čokoláda.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia