Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (381)

Zoraď podľa:

Domáce klobásky s údeným syrom, domácim chrenom a chlebové placky
Už ste niekedy skúšali pripravovať domáce klobásky? Ak nie, tak to napravte!

Budete sa oblizovať až za ušami!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

Na klobásky:

600 g bravčového bôčiku
soľ
korenie
majoránka
cesnak
100 g údený syr
trocha vlažnej vody
bravčové črevá

Chlebové placky:

250 g hladkej múky
125 ml teplej vody
trošku kvasníc
soľ
2 PL oleja
maslo

Pracovný postup

Mäso nakrájame na kocky a na hrubo pomelieme mlynčekom na mäso.
Pridáme soľ, korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a vlažnú vodu.
Za pomoci kuchynského robota všetko spolu dobre zmiešame, pridáme na kocky nakrájaný údený syr a ešte raz premiešame.
Pripravíme si črevá a nastavíme si nadstavec na plnenie čriev.
Plníme klobáskovou zmesou až sa nám začnú črevá plniť a vytlačovať z trubice robota.
Na konci čreva urobíme špajlou uzol.
Zmes do čriev plníme voľnejšie a na konci opäť urobíme uzol.
Pretáčaním čreva v protismere si naprocujeme klobásky.
Pripravené klobásky varíme vo vode 10 minút, alebo v parnom hrnci 15 minút.
Potom zľahka opečieme na panvici.
Pustíme sa do prípravy placiek. Všetky ingrediencie premiešame s teplou vodou a vypracujeme cesto.
Rozdelíme na 4 časti a necháme vykysnúť.
Cesto roztiahneme na placky a pečieme v rúre 6 až 8 minúť pri teplote 250°C. Po upečení potrieme maslom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia