Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (379)

Zoraď podľa:

Husacie stehienko s tekvicovou kapustou a žemľovými knedličkami
Ešte sa vám nezbiehajú slinky?

Šťavnatá husacinka, lahodná tekvica a domáce knedličky! To je dokonalé nedeľné potešenie!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks husacích stehie
cibuľa
soľ
rasca

Tekvicová kapusta:

600 g tekvice
cibuľa
zemiak
soľ
ocot
cukor

Žemľové knedličky:

250 g toastového chleba
3 vajcia
mlieko
soľ
plocholistá petržlenová vňať

Pracovný postup

Husacie stehno osolíme a posypeme rascou.
Cibuľu nakrájame na drobno a dáme do pekáča, pridáme mriežku na pečenie, na ktorú uložíme husacie stehná a pečieme do mäkka.
Medzitým sa pustíme do prípravy tekvice. Tekvicu na hrubo nastrúhame.
Nakrájanú cibuľu osmažíme do zlatista a pridáme tekvicu, nastrúhaný zemiak a soľ.
Dusíme cca 10 minút a potom dochutíme octom a soľou.
Toast nakrájame na kocky, zmiešame so žĺtkami s mliekom, nasekanou petržlenovou vňaťou a nakoniec zľahka pridáme vyšľahané bielka.
Vytvarujeme knedličky a varíme v parnom hrnci 12 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia