07/10/2015
Milovníci tejto krásne oranžovej jesennej zeleniny si prídu na svoje
25/11/2016
O jednej však tvrdí, že by nemala chýbať v žiadnej kuchyni.
20/05/2015
Skvelá jarná inšpirácia z varešky kuchárov reštaurácie Ako doma!
Nesie meno na počesť ruskej baleríny Anny Pavlovovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila Austráliu a Nový Zéland.
Zaexperimentujte a zameňte vanilkové rožteky za vianočnú tortu. Vďaka škorici, kardamónu a sladučkej poleve sa po ňom počas sviatkov len zapráši.
Šťavnaté kuracie mäsko, lahodná omáčka a ryžové rezance - odoláte?
Čo tak si cez sviatky zamaškrtiť trošku inak? :)
Netradičné predjedlo, ktoré zvládne naozaj každý ;)
Tomu sa hovorí poriadny kabátik! ;)
V Teleráne sme varili pôstne jedlá! A po tomto sa budete oblizovať za ušami!
Zvýšili vám bielka? Vyskúšajte recept na jedinečnú nadýchanú tortu, ktorej ani baletky neodolaju !
Slivkový lekvár, orechy, mak, tvaroh a medzitým vláčne cestíčko - presne taký je štedrák!
Tip: Ak chcete, aby vám štedrák vydržal čo najdlhšie, uchovávajte ho v chlade (kvôli tvarohovej plnke), tak vám vydrží aj týždeň. Ak ho dovtedy nezjete :)
Cesto:
600 g hrubej múky
3 dcl mlieka
20 g droždia
120 g masla
100 g cukru
3 žĺtky
štipka soli
Maková plnka:
200 g mletého maku
120 g cukru
10 g masla
1½ dcl mlieka
šťava a kôra z 1 citróna
Tvarohová plnka:
300 g prepasírovaného tvarohu
80 g práškového cukru
80 g masla
2 žĺtky
sneh z 2 bielkov
šťava a kôra z 1 citróna
slivkový lekvár