03/03/2015
Lahodné hovädzie mäsko s fantastickou zeleninkou. Mňam.
24/03/2017
Nenáročná polievka, ktorú si môžete robiť iba na jar.
28/05/2016
Sú to rady starých mám, ale aj ako udržať potraviny čerstvé.
17/04/2016
Šéfkuchár Jozef Riska prezradil ich tajomstvo.
23/05/2016
Podľa odborníka nie je zdraviu škodlivý, hoci si to mnohí myslia.
10/01/2015
09/01/2015
17/04/2018
Mirka Luberdová nezabudla na sladké, ktoré deti budú milovať.
Nesie meno na počesť ruskej baleríny Anny Pavlovovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila Austráliu a Nový Zéland.
Zaexperimentujte a zameňte vanilkové rožteky za vianočnú tortu. Vďaka škorici, kardamónu a sladučkej poleve sa po ňom počas sviatkov len zapráši.
Šťavnaté kuracie mäsko, lahodná omáčka a ryžové rezance - odoláte?
Čo tak si cez sviatky zamaškrtiť trošku inak? :)
Netradičné predjedlo, ktoré zvládne naozaj každý ;)
Tomu sa hovorí poriadny kabátik! ;)
V Teleráne sme varili pôstne jedlá! A po tomto sa budete oblizovať za ušami!
Zvýšili vám bielka? Vyskúšajte recept na jedinečnú nadýchanú tortu, ktorej ani baletky neodolaju !
Súčasťou každodenného jedálnička by mala byť polievka. Pri chudnutí platí, že je najlepšie ak je pripravená nízko-kaloricky a zároveň chutne. Lososová polievka k tomuto druhu polievok patrí. Je nielen chutná, ale mäso z ryby má veľmi dobré výživové hodnoty. Ak polievku nezahustít...
Slivkový lekvár, orechy, mak, tvaroh a medzitým vláčne cestíčko - presne taký je štedrák!
Tip: Ak chcete, aby vám štedrák vydržal čo najdlhšie, uchovávajte ho v chlade (kvôli tvarohovej plnke), tak vám vydrží aj týždeň. Ak ho dovtedy nezjete :)
Cesto:
600 g hrubej múky
3 dcl mlieka
20 g droždia
120 g masla
100 g cukru
3 žĺtky
štipka soli
Maková plnka:
200 g mletého maku
120 g cukru
10 g masla
1½ dcl mlieka
šťava a kôra z 1 citróna
Tvarohová plnka:
300 g prepasírovaného tvarohu
80 g práškového cukru
80 g masla
2 žĺtky
sneh z 2 bielkov
šťava a kôra z 1 citróna
slivkový lekvár