Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (159)

Zoraď podľa:

Slaný hríbový koláč / hubárska súťaž
Recept od vás pre vás

Tento koláč je jeden z hlavných dôvodov prečo chodím na hríby. Niet nad čerstvo nazbierané hríby s vôňou lesa, ktoré si vychutnáte v kombinácii so slaninkou a tymiánom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

250 gramov lístkového cesta
1 lyžička masla
1 lyžička oleja
300g čestvých hríbov nakrájaných na plátky
100g slaninky nakrájanej na kocky
1-2 strúčiky cesnaku
200 ml smotany
3 vajcia
100 g tvrdého strúhaného syra
lístky cca z 3ch stoniek čerstvého tymiánu
soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech

Pracovný postup

Predhriať trúbu na 200 °C. Listkové cesto rozvalkajte a vyložte ním koláčovú formu vrátane bokou (kľudne ju môže presahovať lebo cesto sa z nich pečením zošuchne) a dajte cca na 5 minút do trúby kým nechytí zlatistý odtieň.
Medzitým si na panvici na masle a oleji opečieme hríby, slaninkuk a rozpučený cesnak. Prebytočný výpek čo nám ostane si zlejeme a hríbovú zmes presunieme do misky.
Následne prilejeme smotanu, vajcia, tymián a muškátový orech. Podľa chuti a potreby ešte dosolíme a dokoreníme.
Krok 5
Zmes vylejeme do predpečeného cestového korpusu a pečieme na 180 cca 30 minút, kým zmes nezpevnie.
Zdroj: Alena
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia