Zabudol som hesloRegistrácia

Piknik (96)

Zoraď podľa:

Domáca francúzska majonéza
Lahodná majonéza zvýrazni chuť každého jedla

Vyskúšajte rokmi overenú obľúbenú studenú omáčku z vajec a oleja

Tip: Dôležite pre prípravu receptu je dôkladne odstrániť bielka. Olej môžeme použiť slnečnicový ale aj olivový.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4-6

Majonéza základ
2 žĺtky
300 g oleja
šťava z 1 citrónu

Francúzska majonéza
1 ČL Worchestrovej omáčky
1 PL octu
1 PL horčice
1 ČL práškového cukru
štipka bieleho korenia
soľ

Pracovný postup

Do misky s guľatým dnom pridáme žĺtky, trochu posolíme a miešame metličkou.
Počas miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým hmota nezhustne a okolo metličky sa nevytvorí hrudka.
Potom pridáme 1PL citrónovej šťavy, ktorou majonézu rozriedime a miešame ďalej.
Teraz už prilievame olej v tenkom pramienku a miešame až kým nám majonéza nezhustne po druhýkrát.
Opäť ju rozriedime 1 PL citrónovej šťavy a takto získame základnú olejovú majonézu, ktorú upravíme pridaním rôzneho korenia.
Do základnej majonézy pridáme suroviny na francúzsku majonézu premiešame a podľa chuti pridáme soľ a štipku bieleho korenia.
Zdroj: varenýpečeny.sk shutterstock
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia