Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (187)

Zoraď podľa:

Gibanica
Už ste ochutnali srbskú Gibanicu? Nie? Tak šup do toho!

Srbská slaná pochúťka

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

8-10 plátkov štrúdľového cesta
400 g mladého syra (môžeme použiť aj tvaroh)
500 g špenátu
6 vajec
1 dcl kyslej smotany
100 g masla
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL Podravky

Pracovný postup

Žĺtka oddelíme od bielkov, do žĺtkov vmiešame prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, Podravku a dobre premiešame
Postupne primiešame tvaroh, smotanu a nadrobno pokrájaný špenát
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do pripravenej masy
Dno plechu dobre vymastíme rozpusteným maslom, na spodok uložíme dva plátky cesta, každé z nich dobre potrieme maslom a natrieme prvou vrstvou plnky
Plnku a plátky lístkového cesta vrstvíme, ukončíme opäť dvomi plátkami cesta a povrch dobre potrieme maslom
Gibanicu pokrájame na kocky a pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov 15 minút
Po 15-tich minútach teplotu stiahneme na 150 stupňov a dopekáme ešte 30 minút
Pred servírovaním necháme upečenú gibanicu odstáť cca 10 minút v otvorenej rúre, aby zostala krásne nadýchaná
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia