Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (150)

Zoraď podľa:

Bylinková omeleta s ragú z lesných húb
Tak s týmito raňajkami budete za kráľovnú!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

8 ks vajec
4 vaječné bielky
soľ
čerstvé bylinky ( petržlenová vňať, pažítka, šalvia....)
40 g masla
800 g zmes čerstvých lesných húb ( kuriatka, hliva, dubáky...)
4 šalotky
100 g masla
200 ml smotany 33%
200 ml bieleho vína
4 vaječné žĺtka
soľ
korenie

Pracovný postup

Vajcia vyšľaháme so soľou, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k vajíčkam (cesto na omeletu tak bude krásne nadýchané)
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na polovici masla, pridáme čerstvé očistené huby a krátko zarestujeme
Podlejeme vínom a povaríme, kým sa alkohol neodparí
Pridáme smotanu, posolíme, okoreníme, nakoniec zašľaháme ostatok masla a vaječné žĺtky
Na masle pri nižšej teplote upečieme 4 rovnaké omelety, ktoré následne plníme hubovým ragú
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia