Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Kuracie kung-pao
Čo tak dať si kung pao?

Pre všetkých milovníkov čínskej kuchyne

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g kuracích pŕs
1 alebo 2 bielky
1 ČL solamylu
2 čilli papričky
2 strúčiky cesnaku
zázvor
pór
červená paprika
čerstvá červená a zelená paprika podľa chuti
20 g bambusových výhonkov
15 g Judášovho ucha (huby čierne)
2 PL sójovej omáčky
1 PL dezertného ryžového vína
1 PL hnedého cukru
2 PL stolového oleja
60 g opražených arašidov

Pracovný postup

Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky.
V miske rozmiešame ryžové víno, vajce (iba bielko), soľ a lyžičku solamylu na kašičku.
Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hodiny marinovať.
Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.
Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.
Na woku rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Olej zlejeme.
Na čistej panvici rozohrejeme trocha oleja, pridáme červenú papriku, sladkú suchú, cesnak, zázvor, pór, všetko opražíme a pridáme ryžové vino, zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme.
Ozdobíme vňaťou koriandra ,alebo petržlenu.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia