Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (145)

Zoraď podľa:

Slávnostný cmarový koláč
No odolali by ste? ;)

Šťavnaté cesto obohatené marhuľkami

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

Korpus:

260 g cmaru
90 g najemno pomletých ovsených vločiek
2 menšie banány
80 g agávového sirupu
140 g mletých vlašských orechov
1 ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
1/2 ČL mletej škorice
1 ČL mletej vanilky
100 g nadrobno nakrájaných sušených marhúľ
kokosový olej na vymastenie
mleté orechy na posypanie plechu

Na vrch:

350 g odkôstkovaných marhúľ
500 ml vody
4 PL brezového cukru alebo 2 PL stévie
2 vrecúška želatíny alebo 1 PL agaru

Pracovný postup

Ovsené vločky necháme napučať v cmare asi 10 minút.
Banány popučíme vidličkou a primiešame k nim vločky s agávovým sirupom.
Prisypeme orechy a dobre zamiešame.
Pridáme prášok do pečiva, škoricu, vanilku a zmixujeme ručným mixérom.
Nakoniec do cesta vmiešame marhule a vylejeme ho do tortovej formy, ktorú sme si predtým vymastili kokosovým olejom a vysypali mletými orechmi.
V rúre predhriatej na 180 °C pečieme asi 35 – 40 minút.
Marhule dáme variť do vody osladenej brezovým cukrom alebo stéviou.
Môžeme ich povariť aj v čerešňovej šťave bez cukru, lebo získajú zaujímavú farbu.
Varíme ich asi 2 – 3 minúty, aby sa nerozpadli.
Potom ich poukladáme navrch vychladnutého koláča a z vody alebo zo šťavy, v ktorej sa varili, si pripravíme želatínovú polevu podľa návodu.
Zalejeme ňou marhule a necháme vychladnúť.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia