Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (216)

Zoraď podľa:

Mandľová bábovka s jablkovým želé
Zabudnite na bábovkovú klasiku a vyskúšajte niečo nové!

Dokonalé potešenie na chladné jesenné popoludnie

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

Na bábovku:

1 ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
250 g bieleho tofu
200 g mandľovej múky
60 g múky z quinoy
niekoľko kvapiek vanilkovej esencie podľa chuti
50 ml kokosového oleja
50 ml kokosovej smotany
4 vajcia
2 veľké banány
50 g brezového cukru
1 PL (40 g) vlákniny
kokosový olej na vymastenie
kokosová múčka na vysypanie formy

Na želé:

2 veľké jablká
1 ČL vanilkovej esencie
2 PL agávového sirupu
Štipka škorice
1/2 – 1 ČL agar-agaru podľa potreby zahustenia

Pracovný postup

Všetky ingrediencie na bábovku dohladka vymiešame.
Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosovou múčkou.
Nalejeme do nej cesto a pri 180 °C pečieme 30 minút.
Hotovú bábovku necháme vychladnúť v rúre.
Medzitým si pripravíme jabĺčkové želé. Ingrediencie zmiešame, postavíme na oheň a privedieme do varu.
Na miernom ohni povaríme minútu až dve minúty, aby hmota zhustla.
Bábovku pred podávaním polejeme jablkovým želé.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia