Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Tekvicové muffiny s vanilkovým krémom
Lahodné muffiny zjemnené lahodným krémom

Chutné jesenné muffiny

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

Na muffiny:

­200 g maslovej tekvice
­200 g hnedého cukru
­2 vajcia
­85 ml olivového oleja
­štipka soli
­150 g polohrubej múky
­1 ČL prášku do pečiva
­1 ČL mletej škorice
­hrsť nahrubo posekaných vlašských orechov

Na krém:

­3 PL kyslej smotany
­1 ČL citrónovej šťavy
­nastrúhaná kôra z 1 citróna
­cca 3 lyžice práškového cukru
­vanilkové zrniečka z vanilkového struku

Pracovný postup

Ošúpeme tekvicu a lyžicou povyberáme dužinu so semiačkami.
V mixéri tekvicu nadrobno rozmixujeme a presunieme do väčšej misy.
Pridáme cukor,múku s práškom do pečiva, vajíčka, olej, soľ, škoricu, orechy, poriadne premiešame a rozdelíme do muffinových košíčkov (cca 14 kusov) , ktoré naplníme asi do 3/4.
Pečieme pri 190°C cca 30 minút. Upečené muffiny vyberieme a necháme vychladnúť.
Do menšej misky dáme smotanu, citrónovú šťavu a kôru, vanilkové zrniečka a práškový cukor.
Ingrediencie poriadne vymiešame a lyžicou nanesieme krém na muffinky.
Pokiaľ by bola zmes príliš tekutá, pridáme práškový cukor.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia