Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (224)

Zoraď podľa:

Chilli sin carne
Dobrota pre vegetariánov ;)

Bezmäsité chilli con carne ;)

Tip: Servírujeme preliate cez dlhozrnnú ryžu a ozdobené čerstvým koriandrom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 balenie sójového granulátu (cca 100g)
1 väčšiu cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 mrkvu
1 stopku stopkového zeleru
1 väčšiu červenú papriku
400 ml konzervu lúpaných paradajok
400 ml konzervu červenej fazule (red kindney)
1 dcl paradajkového pretlaku
1 kopcovitá ČL mletého kmínu (rímska rasca)
1 kopcovitá ČL mletej škorice
1 kopcovitá ČL červenej sladkej papriky
6 ks chilli papričiek (alebo podľa chuti)
čerstvo mleté čierne korenie
1 kopcovitá ČL hnedého cukru
1 kopcovitá ČL kakaa alebo kocka horkej čokolády
1 kopcovitá ČL drveného oregana
2 PL olivového oleja (extra­ panenský)
soľ
500 ml vody
1 liter zeleninového vývaru
čerstvý koriander

Pracovný postup

Najprv si v zeleninovom vývare pripravíme sójový granulát, ktorý necháme prejsť varom a odstáť 5 minút. Následne zlejeme cez sito a lyžicou z neho dobre vytlačíme prebytočnú vodu. vodu.
V dostatočne veľkej panvici alebo hrnci (ideálne liatinovom) zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Následne pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a restujeme až kým sa nerozvonia.
Pridáme zeler a mrkvu pokrájané na tenké plátky. Osolíme a restujeme, až kým nezmäknú.
Plameň zvýšime na najvyššiu teplotu a pridáme pripravený granulát.
Osolíme a dochutíme čiernym korením a pridáme nakrájané chilli papričky.
Restujeme až kým sa nezačne granulát lepiť na dno hrnca.
Pridáme škoricu, mletú červenú papriku a mletý kmín, dôkladne premiešame a pár sekúnd pražíme.
Skôr ako sa paprika spáli, pridáme do hrnca pokrájané paradajky z konzervy aj so šťavou a celý pretlak. Minútu sprudka restujeme.
Pridáme papriku nakrájanú na približne 1 cm kúsky, podlejeme vodou a po zovretí stiahneme na najnižší plameň.
Dusíme pokým paprika nezmäkne. Následne pridáme oregano, fazuľu a kakao a odstavíme z plameňa.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia