Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami
Čo tak si dnes dať ...šišky?

Šišky ako pampúšiky

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

250 g jemného tvarohu
250 g hladkej múky
kypriaci prášok
3-4 vajcia
70 ml mlieka
30 g hrozienok
30 g cukru
rum
olej na vysmážanie
škoricový cukor
250 g sliviek (mrazené polené)
150 g kryštálového cukru
25 ml slivovice
1 ks badián
250 g kyslej smotany
vanilkový lusk + cukor podľa potreby ( alebo vanilínový cukor)

Pracovný postup

Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a starostlivo rozmiešame na hladký krém.
Mrazené slivky necháme pozvoľna rozmraziť .
Do panvice dáme cukor a na miernom ohni ho roztavíme na svetlý karamel. Karamel zalejeme trochou vody, pridáme badián, a rozvaríme.
Do vlažného karamelu pridáme rozmrazené slivky, slivovicu a necháme marinovať. Kúsky sliviek nesmieme úplne rozvariť.
Medzitým sa pustíme do prípravy tvarohových šišiek. V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, a hrozienka namočené v rume aj s nálevom.
Všetko spolu vymiešame na hladké cesto.
Do kastrólika nalejeme olej a zahrejeme asi na 150°C.
Čajovou lyžičkou odkrajujeme cesto a vkladáme do oleja.
Správnu teplotu si vyskúšame najskôr na jednom kúsku.
Haluška sa musí pomaly smažiť
Vo vnútri musí byť usmažená a na povrchu má hnedastú farbu.
Usmažené kúsky necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé ich obalíme v škoricovom cukre.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia