Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Pečené plnené cvikle
Cviklová dobrota s prekvapením

Dokonalé jesenné jedlo!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

celé cvikle (červená repa)
300 g lesných húb (mix)
mrkva
petržlen
strúhanka
2 vajíčka
100 g vlašských orechov
petržlenová vňať
1 celá cibuľa
3 strúčiky cesnaku


Na omáčku:
cvikle
cibuľa
cesnak
sušený fenikel
100 ml smotany

Pracovný postup

Cviklu varíme alebo pečieme v alobale do mäkka ,pokým nám neprejde nôž na skrz.
Potom ju ošúpeme a vydlabeme lyžicou alebo nožíkom
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu ,cesnak, zeleninu a pridáme lesné huby.
Posolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
Zmes necháme trošku vychladnúť a zmiešame so strúhankou alebo opraženým pečivom, vajíčkom a všetko spolu dobre premiešame.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. V priebehu pečenia ešte posypeme mletými vlašskými orechami.
V malom hrnci si opäť orestujeme cibuľku s cesnakom, pridáme fenikel, kúsky repy, ktorú sme vydlabali, prelejeme smotanou, krátko povaríme a rozmixujeme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia