Zabudol som hesloRegistrácia

Predjedlá (106)

Zoraď podľa:

Údený losos špeciál
Nie je losos ako losos :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 kg lososového filetu
4 PL hrubozrnnej morskej soli
4 PL kryštálového cukru
2 PL dijonskej horčice
2 PL plnotunej horčice
3 lyžice ginu
1 lyžica vodky
1 lyžička podrvených borievok
2 hrste čerstvého kôpru

Pracovný postup

Lososový filet umyjeme a dôkladne osušíme
Vo väčšej nádobe zmiešame všetky ostatné suroviny, okrem kôpru a vytvoríme tak marinádu
Lososa vložíme do marinády kožou dolu a dobre ho ňou potrieme
Následne lososa posypeme nahrubo nasekaným kôprom a obrátime ho kožou nahor
Nádobu potiahneme potravinárskou fóliou a lososa necháme odležať dva až tri dni. Pred podávaním odstránime z lososa kôpor a nakrájame ho na tenké plátky.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia