Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Kuracie karí
Čakáte hostí? Očarte ich fantastickým kuracím karí!

Fantastické kuracie kari z varešky šéfkuchára Vojta Artza! ;)

Tip: Ak nemáte k dispozícií koreniacu zmes Garam Masala môžete si zmes jednoducho namiešať z kari korenia, kurkumy, mletej rímskej rasce, mletého koriandra a čierneho mletého korenia, a to v rovnakom pomere.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

4 kg vykostených kuracích stehien (horné bez kože)
1 kg kečupu Heinz
800 ml sójovej omáčky Kikkoman
soľ
100 g koreninovej zmesi Garam Masala
100 g kari pasta red
3 ks čerstvá čili
100 ml olivového oleja
120 g strúčikov cesnaku
120 g nasekaného čerstvého ďumbiera (zázvoru)
600 g stredne veľkých cibúľ ( biela cibuľa)
800 g paradajok malých alebo oválnych ( môžu byť aj šery)
30 g čerstvého koriandra
30 g petržlenová vňať hladkolistá
arabský chlieb
pita chlieb
basmati ryža

Pracovný postup

Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie.
Dáme marinovať do marinády, ktorú pripravíme z kečupu, sójovej omáčky, soli, koreniacej zmesi, čili a oleja.
Do woku alebo kastrólika dáme olej, pridáme nasekaný cesnak, najemno nakrájaný zázvor a 1/3 najemno nakrájanej cibule.
Necháme restovať do hneda, pridáme porcie kurčaťa a ďalej restujeme.
Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme asi 30 minút.
Paradajky a ostatok cibule nakrájame na hrubšie mesiačiky, pridáme ku kurčaťu a spolu dusíme ešte 5 minút.
Odstavíme a pridáme na hrubo nasekaný čerstvý koriander a petržlenovú vňať.
Podávame s ryžou alebo arabským chlebom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia