Zabudol som hesloRegistrácia

Predjedlá (103)

Zoraď podľa:

Pečeňová paštéta
Tip na studenú večeru

Ľahko roztierateľná paštéta plná kvalitnej pečienky nielen pre milovníkov paštét a mäsových krémov !

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 osôb

30 g masla
30 g hladkej múky
250 ml smotany na šľahanie
125 ml teľacieho vývaru
700 g bravčovej pečene
350 g mastnej surovej slaniny
1 cibuľa
2 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
1KL mletého zázvoru
300 g tenkých plátkov bielej slaniny

extra vybavenie
ponorný mixér
forma na paštétu (srnčí chrbát)
alobal

Pracovný postup

Pečeň, slaninu a cibuľu nakrájame. Ponorným mixérom rozmixujeme na jemnú hmotu.
Na panvici rozpustíme maslo, opečieme v ňom múku. Podlejeme vývarom, smotanou a povaríme.
Do rúry postavíme hlboký plech naplnený vodou do výšky cca 3 cm a necháme vyhriať na 180 stupňov.
Do pripravenej smotanovej omáčky vmiešame vajcia a pečeňovo-slaninovú hmotu.
Osolíme, ochutíme korením a zázvorom.
Formu cca na 2l vyložíme plátkami slaniny , naložíme pripravenú hmotu a zakryjeme slaninou.
Prekryjeme alobalom a vo vodnom kúpeli varíme v rúre cca 1 hodinu.
Paštétu servírujeme vychladnutú s prílohou podľa chuti.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia