Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (371)

Zoraď podľa:

Domáca pizza
Inšpirujte sa klasikou talianskej kuchyne

Tenučké cesto, paradajky, šunka, syr a bazalka kombinácia chutí, ktorú milujú malí aj veľkí

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12

Cesto
400 g hladkej múky
30 g kvasníc - sušené
1/2 ČL cukru
1/2 ČL soľ
2 PL olivového oleja
1 hrnček vlažnej vody

Na vrch
paradajková salsa
šunka
syr
olivy
alebo podľa vlastnej chuti

Pracovný postup

Múku zmiešame k kvasnicami, soľou, cukrom. Dôkladne premiešame.
Pridáme olivový olej, vlažnú vodu a vypracujeme cesto. Miesime kým sa cesto prestane lepiť. Vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme odpočívať cca 40-50 minút.
Cesto rozdelíme na 2 bochníky a na pomúčenej doske vyvaľkáme postupne 2 cestá do tvaru kruhu.
Povrch potrieme paradajkovu salsou. Recept nájdete v sekcii klub gurmánov od kuchára Pepeho.
Navrch poukladáme šunku, syr, olivy - ingrediencie môžete obmieňať podľa vlastnej chuti.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 - 20 minút.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia