Zabudol som hesloRegistrácia

Večere (322)

Zoraď podľa:

Sedliacke syrové „fondue“
Krásne na oko, dokonalé na chuť!

Skúste fantastické sedliacke fondue z varešky Vojta Artza!

Tip: Syrové sedliacke mini-fondue konzumujeme pomocou upečeného vršku zo žemličiek, ktorý nám poslúži nielen ako pečivo, ale aj ako lyžica.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 guľatý chlieb alebo niekoľko menších žemličiek
120 g šunky
120 g slaniny oravskej
350 g mix syrov
125 g farebných paprík
biele mleté korenie
80 g kyslej smotany
pažítka čerstvá
jarná cibuľka

Pracovný postup

Z chleba alebo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme.
Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme do chrumkava.
Zmiešame smotanu, tavený syr, najemno nakrájané alebo nastrúhané syry, nakrájané údeniny a šunky, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie.
Tukom zo slaniny vytrieme vnútra žemličiek, naplníme syrovou zmesou.
Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C asi tak na 10 minút. Podávame horúce.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia