Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Šomloi halušky
Dezert,ktorý poteší aj najmlsnejšie jazýčky

Vyskúšajte jeden z najobľúbenejších dezertov maďarskej gastronómie

Tip: Pre originálnu chuť vyskúšajte cesto navlhčiť sirupom pripraveným z 1dcl rumu zmiešaným s 2,5 dcl vody, 200 g cukru a šťavy z 1/2 citrónu .

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


24 ks

Základné cesto
4 vajcia
120 g hladkej múky
120 g kryštálového cukru
štipka soli
1 PL kypriaceho prášku
120 g masla
kôra z citróna

Kakaové cesto
4 vajcia
120 g hladkej múky
120 g kryštálového cukru
štipka soli
1 PL kypriaceho prášku
120 g masla
5 PL kakaového prášku

Plnka
ovocný džem
vanilkový puding
čokoládový puding
hrozienka prepláchnuté v teplej vode
400 ml šľahačky
čokoládová poleva

Pracovný postup

Z vajec , múky, cukru, šipky soli, prášku do pečiva a masla vymiešame základne piškótové cesto. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre zohriatej na 180 stupňov cca 15-20 minút.
Postup zopakujme so surovinami na kakaové cesto. Upečené cestá necháme vychladnúť.
Medzitým podľa návodu uvaríme vanilkový a čokoládový puding.
Vychladnuté cestá nakrájame na pláty cca 10 cm široké, ktoré potrieme džemom, posypeme hrozienkami a zalejeme teplým čokoládovým a vanilkovým pudingom. Jednotlivé vrstvy prekladáme oboma cestami.
Po vychladnutí dezert vykrajujeme lyžicou - formujeme halušky. Servírujeme na dezertom tanieri, alebo v sklených pohároch. Podávame so šľahačkou a čokoládovou polevou.
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia