Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (379)

Zoraď podľa:

Bryndzové halušky
Slovenské národné jedlo, ku ktorému patrí pohár mlieka alebo žinčice

Pre milovníkov klasiky

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na halušky
700 g struhaných surových zemiakov
500 g hladkej múky
soľ

Na polevu
200 g bryndze
150 g kyslej smotany
200 g oravskej slaniny

Pracovný postup

Najemno postrúhané surové zemiaky spracujeme s múkou, a dochutíme soľou. Vypracujeme vláčne cesto.
Cez sitko s väčšími okami pretláčame cesto na halušky do vriacej osolenej vody. Varíme 10 až 15 minút, kým halušky nevyplávajú na povrch.
Uvarené halušky scedíme.
Na panvici vytopíme na kocky nakrájanú slaninu, do tvaru škvarkov.
Bryndzu zmiešame so smotanou a pridáme k teplým haluškám. Vrch posypeme slaninovými škvarkami a zelejeme výpekom zo slaniny.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia