Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Tvarohová roláda v snehovom čepci
Odporúčame do plnky použiť vanilkový cukor - dodá dezertu nádhernú vôňu a chuť

Voňavá maškrta plná tvarohu rozžiari aj všedný deň

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

Cesto
1 lístkové cesto
1 PL oleja
múka na pomúčenie dosky

Plnka
400 g tvarohu
2 žľtka
1 balíček vanilkového cukru
3 PL práškového cukru
1 PL maizeny alebo zemiakového škrobu
šťava z 1/2 limetky alebo citróna

Snehový čepiec
2 bielka
3 PL práškového cukru

Pracovný postup

Suroviny na plnku zľahka premiešame.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto. Povrch cesta potrieme zľahka olejom.
Na pripravené cesto rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku.
Zrolujeme do tvaru rolády a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 15 až 20 minút.
Medzitým vyšľaháme vychladnuté bielka do tuha. Do vyšľahaných bielkov - snehu zašľaháme postupne práškový cukor.
Po 15- 20 minutách vyberieme koláč z rúry a na vrch nanesieme snehový čepiec. Pečieme ešte cca 10 minút.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia