Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (59)

Zoraď podľa:

Tekvicový šalát Hokkaido
Máte radi tekvicu? Šupnite ju do šalátu!

Tak na tomto šaláte si skutočne pochutíte!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

grilovaná tekvica Hokkaidó
rukola
špenátové listy
opečený chlieb
olej
citrón
olivový olej
cukor
morská soľ
čerstvé korenie
opražené tekvicové jadierka
parmezán
cherry paradajky

Pracovný postup

Tekvicu prekrojíme na polovicu, vyberieme jadierka, očistíme a nakrájame na dlhé, tenšie pásiky. (mesiačiky)
Takto pripravenú ju ugrilujeme na panvici alebo na grile s trochou soli.
Ugrilovanú tekvicu preložíme na tanier, pokvapkáme citrónom, okoreníme a odložíme bokom.
Čerstvý chlieb nalámeme na kúsky a vypražíme v čistom, rozpálenom oleji. Vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Do misy vložíme rukolu a špenátové listy, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme soľ,korenie a štipku cukru, pridáme grilovanú tekvicu,opečený chlieb a trochu nastrúhaného parmezánu,zľahka premiešame a rozložíme na tanier.
Z paradajok vyberieme lyžicou jaderník a uložíme na šalát spolu s tekvicovými jadierkami.
Nakoniec na šalát nahoblujeme parmezán a taktiež môžeme podľa chuti poliať olivovým olejom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia