Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (207)

Zoraď podľa:

Talianske risotto s muškátovou tekvicou
Vyberte sa s nami do Talianska a dajte si pravé talianske risotto!

Krémové risotto s chrumkavou tekvičkou

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

360 g ryža
1 kg očistená tekvica
4 PL olivového oleja
120 g masla
1 stredne veľká cibuľa
0,2 l vína
1,5 l zeleninového alebo mäsového vývaru
morská soľ
čerstvo namleté korenie
štipka nastrúhaného muškátového orecha
100 g parmezánu

Pracovný postup

V panvici na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista.
Pridáme ryžu a polovicou množstva nahrubo postrúhanej tekvice a krátko orestujeme.
Zalejeme 1/3 horúceho vývaru, bielym vínom, osolíme a neustále miešame a pomaly pridávame horúci vývar.
Príprava risotta trvá asi 20 minút.
Medzitým si na druhej panvici na oleji orestujeme zvyšnú nastrúhanú tekvicu s trochou soli a pridáme do hotového risotta.
Ak je risotto polomäkké, jemne chrumkavé,teda al dente a dostatočne krémové, pridáme nastrúhany parmezán, studené maslo a zvyšnú orestovanú tekvicu,párkrát premiešame a môžeme podávať.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia