Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (216)

Zoraď podľa:

Pistáciový tunel s jahodami a omáčkou z lesného ovocia
Neodolateľné na pohľad aj na chuť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

čokoládový roládový plát
3 dcl smotany na šlahanie
100 g jahôd
50 g kryštálového cukru
30 g pistáciovej pasty (lisované zelené pistácie)
4 plátky želatíny
100 g lesného ovocia

Pracovný postup

Šľahačku vyšlaháme a rozdelíme na dve časti
Jahody spolu s časťou cukru rozmixujeme na jemné pyré a zľahka vmiešame do prvej časti šlahačky
Namočený plátok želatíny rozpustíme nad parou a vmiešame do jahodovej šlahačky
Takto pripravenú šľahačku nanesieme pomocou cukrárskej karty na čokoládový plát a necháme stuhnúť
Medzitým pridáme do zvyšnej šlahačky pistáciovú pastu, želatínu a zľahka premiešame
Nalejeme do vystlanej formy na tunel, prikryjeme zatuhnutou jahodovou šlahačkou a na záver čokoládovým plátom. Necháme dobre stuhnúť
Na rozohriatu panvicu nasypeme zvyšný cukor, necháme ho skaramelizovať a zasypeme lesným ovocím
Na miernom ohni chvíľočku podusíme a nakoniec jemne rozmixujeme na pyré, ktoré použijeme ako omáčku pod dezert
Uložíme na tanier a dodekorujeme čokoládovou ozdobou
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia