Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Srbská Sarma
Vyskúšajte špeciality srbskej kuchyne

Poznáte srbskú Sarmu? Je na čase sa zoznámiť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

veľká hlávka kapusty (pripravenej na sarmu v slanom a kyslom náleve)
800 g miešaného mäsa
100 g nakrájanej slaniny alebo prosciutta
100 g ryže
2 cibule
1 vajce
petržlen
soľ
korenie
1 lyžica vegety
bobkový list
celé korenie


Na omáčku:

0,5 l prepasírovaných paradajok
2-3 PL múky
2-3 PL oleja alebo masti
2 strúčiky cesnaku
cukor
voda

Pracovný postup

Slaninu a cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme do zlatova.
Pridáme upraženú ryžu a udusíme pokiaľ sa neuvarí.
Pridáme mleté mäso a dusíme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme omáčku. Na oleji alebo masti osmažíme múku a zalejeme troškou vody.
Pridáme prepasírované paradajky, cesnak, a dochutíme cukrom podľa chuti.
Keď máme mäsovú zmes vychladnutú, plníme ňou kapustné listy a varíme v paradajkovej omáčke spolu so slaninkou alebo prosciuttom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia