Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (383)

Zoraď podľa:

Dzady
Tak toto jednoduché jedlo si zamilujete

Zemiaky, slaninka a dozlatova osmažená cibuľka - no čo si viac priať? ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g zemiakov
150 g hrubej múky
2 cibule 40
údená slanina

Pracovný postup

Očistené zemiaky pokrájame na kúsky, osolíme a dáme variť.
Počas varenia, keď sú už zemiaky mäkké, vysypeme do hrnca múku, zavrieme a necháme prejsť 2 – 3 minúty varom.
Zmes poriadne vymiešame najlepšie pučidlom na zemiaky, až kým nie zmes hustá, mäkká a zároveň tvárna.
Z misy vyberáme lyžicami namočenými vo vode a tvarujeme dzady vo veľkosti vajíčka.
Údenú slaninu opražíme na masti, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatova.
Takto pripravenou cibuľkou a slaninkou polejeme hotové dzady.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia