Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Morčacie horné stehno so zeleninou a tarhoňou
Varili sme lacno a chutne s Gizkou Oňovou

Ďalší skvelý recept z varešky televíznej svokry Gizky Oňovej!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 kg morčacieho mäsa
500 g tarhone
500 g koreňovej zeleniny
100 g cibule
100 ml oleja
50 g hladkej múky
1 zelenú papriku
2 paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 PL mletej červenej papriky
soľ
korenie

Pracovný postup

Mäso odblaníme, nakrájame na úhľadné kúsky a obalíme v múke.
Prudko opečieme na 50 ml oleja, prisypeme na drobno nakrájanú cibuľu a opekáme asi 2 minútky.
Posypeme červenou paprikou, osolíme a okoreníme.
Pridáme pretlačený cesnak a na kúsky nakrájané paradajky, papriku a koreňovú zeleninu.
Zalejeme 1 l vody a dusíme do mäkka.
Tarhoňu opečieme za stáleho miešania na zvyšku oleja do zlatova.
Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou tak, aby hladina zakrývala povrch asi na 2 cm.
Tarhoňu varíme nezakrytú až do vyvarenia vody. Prikryjeme a necháme odpočívať 15 min.
Podávame s ľubovoľným šalátom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia