Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (215)

Zoraď podľa:

Krupicové flameri so slivkovým koláčikom a jogurtovou omáčkou
Obaľte si nervy týmito lahôdkami

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


5 osôb

50 g 70% čokolády
500 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
60 g jemnej krupičky
40 g vaječných bielok
5 ks detských piškót
60 g pšena
30 g masla
1-2 vajcia
kôra z 1 citróna
škorica mletá
slivky polené, mrazené
cukor práškový na posypanie
50 g tvarohu
100 g bieleho jogurtu
15 g mletého maku
čerstvá mäta
soľ

Pracovný postup

Začneme prípravou krupicových flamerov. Do menšieho kastrólika dáme mlieko, nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli,cukru, čerstvou vanilkou a privedieme k varu
Postupne prisypávame krupičku a miešame, kým nevznikne hustá kaša, ktorú varíme asi 2 minúty
Za občasného miešania ju schladíme, aby ostala vláčna
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do kaše
Na dno silikónovej formy na mufíny rozložíme detské guľaté piškóty
Pripravenú hmotu na flameri vložíme do formy pomocou cukrárenského vrecka a necháme v chladničke stuhnúť
Tak a teraz si pripravíme koláčik zo pšena. Pšeno niekoľkokrát prepláchneme horúcou vodou, zalejeme mliekom ochuteným soľou a uvaríme na hustú kašu
Do horúcej kaše vmiešame maslo, vanilku a za občasného miešania necháme vychladnúť
Vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru, vyšľahané žĺtky a nakoniec vyšľahané bielka s cukrom
Do silikónových foriem nastriekame hmotu, na ňu položíme polovičky sliviek, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C asi 10 minút,
Medzitým vo väčšej miske zmiešame tvaroh s cukrom, jogurtom, vanilkou a mletým makom a vytvoríme tak chutnú jogurtovú omáčku
Koláčiky necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom. Podávame s krupicovými flamermi a jogurtovou omáčkou
necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia