Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Kalmár plnený dusenou šunkou, jahody, rukola
Vybrali sme sa na loď! A takto to dopadlo!

Fantastické spojenie chutí a vôní...

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

12 ks kalmárov
150 g nadrobno pokrájanej dusenej šunky
80 g nadrobno pokrájanej bielej cibule
80 g nadrobno pokrájanej mrkvy
80 g nadrobno pokrájaného zeleru sedano
120 g jahôd
4 lyžice balzamikového octu
100 g rukoly
60 g červenej cibule
100 g koriandru
soľ
biele korenie

Pracovný postup

Kalmáre umyjeme a očistíme.
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu a zeler a restujeme.
Pridáme dusenú šunku a necháme ďalšie dve minútky restovať.
Zmes necháme vychladnúť a pridáme soľ, korenie a koriander.
Takto pripravenou zmesou naplníme kalmáre, zavrieme špáradlami, sprudka orestujeme na rozpálenej panvici 1 a ½ minúty z každej strany, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 2 minúty.
Rukolu zmiešame s plátkami červenej cibuľky,jahodami nakrájanými na štvrtiny, olivovým olejom a balzamikovým octom a soľou.
Na tanier naservírujeme zmes rukoly a pridáme kalmáre rozdelené na polovicu.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia