Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Rolky z grilovaného baklažánu s mätovou bryndzou a cuketou
Baklažán, cuketa a brynzda? Rozhodne áno!

Očarte vašich blízkych famóznymi baklažánovými rolkami!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10 porcií

600 g baklažánu
800 g čerstvej bryndze
mäta
citrón
400 g zelených cukiet
200 g údenej slaniny
120 g červenej cibule
olivový olej
20 g vínneho octu
cesnak
40 g píniových orieškov
soľ

Pracovný postup

Baklažán očistíme, nakrájame na plátky 3-4mm široké a nasucho ugrilujeme na grile na farbu.
Pokvapkáme olivovým olejom , posolíme, ochutíme cesnakom, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.
Bryndzu premiešame s dozlatova opečenými orieškami , pridáme nasekanú mätu, osolíme a okoreníme.
Zmes nanesieme na plátky baklažánu a zatočíme.
Slaninku nakrájame na veľmi drobné kocky a vypražíme na škvarky.
Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou.
Cuketu potom veľmi rýchlo orestujeme (na skus) na olivovom oleji a tuku z vypraženej slaninky na stredne rozohriatej panvici či hladkom grile.
Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, vinným octom a soľou.
Rolky pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom a servírujeme na cuketovo-slaninovom lôžku.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia