Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Cuketové lasagne alla Bolognese
Lasagne pre milovníkov mäsa

Na svoje si prídu milovníci mäska aj zeleniny

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g hovädzieho mletého mäsa
200 g paradajkového pretlaku
0,5 kg cukiet
bylinky
0,5 kg zeleru
0,5 kg karotky
125 g masla
2 dcl červeného vína
350 g drvených paradajok
1 vajíčko
250 g Parmezánu alebo Mozzarelly
korenie
soľ

Pracovný postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a koreňovú zeleninu nastrúhame.
Na väčšej panvici sprudka orestujeme cibuľu, mäso a koreňovú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak, krátko povaríme a zalejeme červením vínom.
Po hodine dusenia pridáme drvené paradajky a necháme dusiť ešte aspoň pol hodinku.
Na záver pridáme bylinky a dochutíme soľou a korením.
Cukety umyjeme a nastrúhame na plátky.
Tie obalíme v múke a vo vajíčku a orestujeme na panvici.
Hotové položíme na kuchynskú utierku, aby sme sa zbavili nadbytočného tuku.
Takto pripravené cukety rozložíme do zapekacej misky, posypeme Parmezánom alebo Mozzarellou, zalejeme mäsovou zmesou a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Zakončíme syrom.
Vložíme do rúry a zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia