Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Nahá čokoládovo-maková torta
V Teleráne sme pripravovali nahé torty! ;)

Ak zhrešiť, tak poriadne! A táto torta je na to ako stvorená!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Korpus s priemerom 18 cm:

100 g masla
100 g horkej čokolády
85 g hladkej múky
100 g tmavého muscovado cukru
100 g krupicového cukru
½ ČL kypriaceho prášku
¼ ČL sódy bikarbóny
14 g holandského kakaa
35 ml acidka
3 vajcia

Krém:

250 ml šľahačkovej smotany
75 g bielej čokolády
1 PL vanilkového cukru
125 g mascarpone
80 g mletého maku
višňový džem

Pracovný postup

Deň vopred v hrnci varíme šľahačkovú smotanu s bielou čokoládou, kým sa celá nerozpustí, necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
3 tortové formy s priemerom 18 cm si vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Horkovzdušnú rúru vyhrejeme na 140 stupňov.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu s maslom.
Medzitým si v inej miske pripravíme rozmiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kakaom a obidvoma cukrami.
Vo vedľajšej miske poriadne premiešame vajcia so zákysom a všetky obsahy misiek spolu zmiešame. Nalejeme do tortových foriem a pečieme cca 30-45 minút.
Upečené korpusy necháme úplne vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém: Zo šľahačkovej smotany s čokoládou vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor, mascarpone, mak a premiešame.
Vychladnuté korpusy natrieme višňovým džemom, vrstvou krému a poskladáme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia