Zabudol som hesloRegistrácia

Nepečené (69)

Zoraď podľa:

Pena zo zeleného čaju s malinami
Na toto sa dá povedať len jedno! Mňam!

Tip: Maliny ( aj iné lesné či záhradné ovocie) môžeme dať aj do zapekacej misky, zaliať penou a zapiecť v rúre do zlatista. Na záver už len posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

5 ks zeleného čaju
0,25l vody
4 vaječné žĺtky
70 g kr. cukru
250 g malín
citrón
olej
0,1 l vody
3 ks vajcia
300 g múky tempura alebo hladkej múky

Pracovný postup

V horúcej vode necháme vylúhovať zelený čaj a vytvoríme tak vytvoríme silný čajový extrakt a zachladíme
Nad parou vymiešame za neustáleho prešľahávania žĺtka, cukor, extrakt a citrónovú šťavu na tuhú penu
Z vody, vajec a múky si pripravíme hladké cestíčko na vyprážanie
Celé maliny pomocou špajle namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom oleji. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri
Penu podávame v širokých sektových pohároch s kúskami vyprážaného ovocia
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia