Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Horehronské zemiaky v kapuste
Sýte jedlo plné tých najlepších surovín

Niet nad tradičnú slovenskú kuchyňu!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

750 g kvasenej kapusty
750 g krkovičky
200 g údenej klobásy
150 g údenej slaniny
1ČL čierneho mletého korenia
Soľ
3 guličky nového celého korenia
2 ks bobkového listu
1 kg zemiakov

Na podlev:

0,5 l vody z klobásy
2 bobkové listy
6 guličiek čierneho celého korenia
soľ
ocot
kryštálový cukor
150 g hladkej múky
100 g slaniny
2 dcl sladkej smotany
2 dcl mlieka

Pracovný postup

Do hrnca dáme variť kapustu, klobásu a údené rebrá.
Pridáme trochu soli, korenie, mletú červenú papriku, bobkové listy a varíme.
Keď je klobáska uvarená, vyberieme ju a necháme vychladnúť.
Tak isto vyberieme aj uvarené rebrá a dáme na dosku vychladnúť.
Do kapusty pridáme očistené, nakrájané zemiaky a ďalej varíme.
Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme prebytočnú vodu a pridáme nakrájané mäsko a klobásky.
Na panvici opražíme nakrájanú klobásku, vylejeme na kapustu a dobre premiešame.
Servírujeme na tanieri preliate podlevom.
Príprava podlevu: Zo slaniny a múky pripravíme svetlú zásmažku.
Vlejeme ju do vriacej klobásovej vody a necháme povariť.
Zatrepeme zátrepkou zo smotany, mlieka a múky a chvíľku povaríme. Na záver dochutíme cukrom a octom.
Zdroj: varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia