Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (381)

Zoraď podľa:

Plnená cibuľa teľacím mäsom a hubami v slanine
Lahodná chuť pečenej cibule, mäska a fantastického dipu!

Už ste vyskúšali plniť cibuľu? Hor sa do toho!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 očistené cibule
200 g mletého teľacieho mäsa
50 g húb
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
huby (hnedé šampiňóny)
1 vajce
plátky slaniny

Paradajkový dip :

150 g cibule
olej
100 g paradajkového pretlaku
350 g lúpaných paradajok
0,05 l octu
50 g kryštálového cukru
soľ
mleté čierne korenie
čili papričky podľa chuti
1 ČL mletej sladkej papriky
šťava a kôra z jedného pomaranča
1 PL Dijónskej horčice

Pracovný postup

Vnútro cibule vyberieme, aby nám zostala posledná vrstva a vybranú cibuľu nakrájame spolu z hubami a zmiešame z mletým teľacím mäsom,
Pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať a vajíčko.
Zmesou naplníme cibuľu a obalíme v slaninke.
Dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C 15-20 minút.
Medzitým si pripravíme dip. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme všetky ostatné prísady. Pomaly varíme 25-30 minút a rozmixujeme na jemnú omáčku.
Vyberieme z rúry, potrieme dippom a dopečieme ešte 5 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia