Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (122)

Zoraď podľa:

Kysnutý marhuľový koláč s orechovou posýpkou
Letná marhuľová klasika

Lahodný kysnutý koláčik od Adi Polákovej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

Cesto:

300 g hladkej múky
½ kocky droždia ( cca 25 g)
250 ml vlažného mlieka
1 žĺtok
50 g kryštálového cukru
Štipka soli, olej na vymazanie formy

Posýpka:

80 g masla
50 g kryštálového cukru
120 g hrubej múky
1 škoricový cukor
hrsť nasekaných vlašských orechov

Ešte budeme potrebovať:

500 g marhúľ

Pracovný postup

Do vlažného mlieka dáme trošku múky, cukru a droždie. Odložíme bokom a necháme nakysnúť kvások.
Do kuchynského robota preosejeme múku, pridáme cukor, štipku soli, žĺtok a zalejeme kváskom. Všetko necháme spolu miesiť, kým nám nezvnikne krásne, vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky.
Hotové cesto preložíme do väčšej misky, podsypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť.
Medzitým si pripravíme posýpku. V miske zmiešame cukor, múku, škoricový cukor, orechy a zalejeme rozpusteným maslom. Prstami dobre premiešame, kým sa posýpka krásne "nemrví".
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorú vymastíme olejom. Rovnako si aj pomastíme ruky a cesto do formy rovnomerne roztiahneme. (vďaka oleju sa nám cesto nebude lepiť na ruky)
Na cesto poukladáme nakrájané marhulky, zasypeme posýpkou a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 30 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia