Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Otvorená mandľová torta s mascarpone a jahodami
Čo po dobrom nedeľnom obede? No predsa mandľovú tortu!

Tip: Jahody môžeme samozrejme nahradiť akýmkoľkvek ovocím

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 osôb

6 vajec
120 g trstinového cukru
100 g hladkej múky
50 g mandľovej múky (mletých mandlí)
1 prášok do pečiva
1 lyžica kokosového oleja
1 lyžica vriacej vody
štipka soli
maslo a múka na vymazanie plechu

Na krém:

2 ks mascarpone
1 smotanový syr
100 ml smotany na šľahanie
cukor/sladidlo podľa chuti

Pracovný postup

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh
V druhej miske zmiešame žĺtka s vriacou vodou, kokosovým olejom a soľou
Žĺtkovú zmes pomaly primiešavame k vyšľahaným bielkam, prisypeme obe múky a prášok do pečiva a jemne všetko spolu ešte raz premiešame
Hotové cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy a pečieme cca 30 minút pri teplote 150 stupňov
Kým sa cesto upečie, pustíme sa do prípravy krému
Mascarpone, syr, smotanu a cukor vymiešame pomocou kuchynského robota na hladký a pevný krém
Hotový korpus rozkrojíme, pokvapkáme šťavou z ovocia alebo potrieme domácim džemom, navrstvíme naň hotový krém a posypeme jahodami alebo iným ovocím. Postup opakujeme.
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia