Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Zipser burger nero di sepia
Nie je burger ako burger!

Tak TAKÝTO burger ste ešte určite nejedli!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 žemle zo sépie
600 g lososa
100 g strúhanky
tymián
1 vajíčko
maslo
olivový olej
paradajka
šalát
avokádo
soľ
korenie

Na omáčku z kreviet:

6 hláv kreviet
koňak
maslo
smotana

Pracovný postup

Lososa rozmixujeme so strúhankou a vajíčkom.
Z tejto zmesi vytvarujeme placky tenké cca 1,5 cm a necháme odstáť v chladničke 30 minút.
Paradajky a avokádo nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.
Na panvici rozohrejeme olej a lososové placky orestujeme z oboch strán a potom trochu osolíme podľa chuti.
Žemle rozkrojíme, potrieme maslom, posypeme tymianom a pod grillom opečieme z oboch strán.
Spodnú časť namažeme omáčkou z kreviet, naaranžujeme šalát, položíme placku z lososa, plátky avokáda, paradajok a priklopíme chrumkavým viečkom žemle.
Omáčku z kreviet pripravíme takto: Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme hlavy, podlejeme koňakom. Pridáme smotanu, osolíme a necháme vychladnúť.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia