Zabudol som hesloRegistrácia

Ovocné (90)

Zoraď podľa:

Bodkovaná mňamka - bezlepková
recept od vás pre vás

Venujem sa bezlepkovému pečeniu, keďže som sama celiatik, pečiem si pravidelne maškrty a nedávno som si založila blog na fb: celiakia s úsmevom. A tento koláčik vznikol tak spontánne, mala som chuť na niečo svieže ,ovocné a hlavne tvarohové tak vznikla z toho bodkovaná mňamka:)

Tip: Čučoriedky zalejte polovicou vody (mlieka) , pridajte cukor a maslo a všetko povarte. V tekutine, ktorá vám zostala, rozmiešajte múčku a vlejte ju do uvarených čučoriedok, čím sa omáčka zahustí. Ešte minútu varte, prípadne rieďte mliekom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

Cesto:

500g bezlepková múka (použila som Jizerku je aj bez laktózy)
250g Palmarín
2 vajcia
1/2 kyp.prášok do pečiva Dr.Oetker
200g práškový cukor
Plnka:
1kg jemný tvaroh
2 vanilkový puding Dr. Oetker
(alebo Amylon a pod.)
1/2 l mlieka
100g maslo
180 g práškový cukor
4 vajcia
približne 300 g čučoriedky

čučoriedková poleva:

250g čučoriedky
50 g cukru
1PL masla
1Čl solamyl
1/4 l voda (mlieko)

Pracovný postup

Cesto: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vypracujeme cesto.
Plnka: Z mlieka a pudingu uvaríme hustejší puding, necháme vychladnúť (nie úplne).
Vymiešame žĺtky s cukrom a maslom.Puding, žltkovú hmotu a tvarohom zmiešame a pridáme sneh.
Zapneme rúru na 180°C na horný a dolný ohrev. Dno a okraje formy vytrieme maslom,múkou. Cesto vyložíme až po okraj okraj formy a popichame vidličkou.
Plnku vylejeme na cesto + čučoriedky na vrch plnky a pečieme približne 40min/180°
Krok 6
Po upečení necháme vychladiť. a hotový koláčik polejem čučoried.polevou,poprípade čokoládou. Je to už na chutí a vlastnej fantázii.
Zdroj: Petronela Bohmová
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia