Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Tvarohový cheesecake
Je jednocuho úžasný...

Chrumkavá krusta zo sušienok a fantastická tvarohová plnka! Ideálne na popoludajšie mlsanie! :)

Tip: Cheescake môžeme piecť aj vo vodnom kúpeli, to znamená, že na spodok trúby dáme plech s vodou a pečieme cca 80 minút

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Cesto

300 g kakaových alebo škoricových sušienok
125 g rozpusteného masla
šťava a kôra z jedného citróna

Krém

750 g tvarohu bez tuku
200 g smotanového syru
250 ml kyslej smotany
5 väčších vajec
80 g trstinového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
soľ
citrónová šťava
muškátový oriešok

Pracovný postup

Maslo roztopíme v hrnčeku a odložíme ho bokom vychladnúť.
Sušienky vložíme do mikroténového vrecúška, obalíme utierkou a na tvrdej podložke na drobno rozdrvíme,
Rozdrvené sušienky nasypeme do misky, zalejeme maslom a poriadne premiešame, kým sa nám všetko krásne nespojí.
Formu na pečenie vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rovnomerne do nej rozložíme masu, dobre utlačíme a dáme piecť do rúry na 10 minút pri teplote 160 stupňov.
Medzitým vymiešame všetky ingrediencie na plnku na hladký krém, vylejeme ho na predpečený korpus a pečieme ďalších 40 minút pri teplote 160 stupňov.
Na záver môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, napríklad malinami, jahodami, čučoriedkami či čerešňami. (Ovocím zdobíme až po vychladnutí).
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia